KOBS ontwerpt interieurs, verbouwingen en maatwerk. We verzorgen het complete traject van schetsontwerp tot oplevering voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers en gemeenten.

In alle vraagstukken kijken we aandachtig naar de huidige situatie en de krachtige aspecten van een interieur. Zijn er karakteristieke elementen? Wat is de stijl van een gebouw? Waar komt het licht vandaan? Deze analyse vormt de basis van het ontwerp. We combineren de kwaliteiten van het bestaande met nieuwe elementen, zodat de ontwerpen passen op hun plek.

Een open communicatie, grote betrokkenheid en humor vinden we belangrijk. In goede dialoog met de opdrachtgever, gebruikers en makers komen wij tot de beste ontwerpen. We kijken breder dan de vraag en luisteren tussen de regels door.

We hebben oog voor detail en duurzaamheid. In alle ontwerpen streven we naar het gebruik van degelijke materialen en een goed doordachte detaillering, zodat het resultaat lang mee gaat. Onze vormgeving is functioneel en zowel tijdloos als bij de tijd.

STAP 1 – KENNISMAKING

Tijdens een vrijblijvende kennismaking en een bezichtiging inventariseren we de betreffende ruimte, mogelijkheden en wensen. De opdrachtgever ontvangt vervolgens een offerte met daarin gespecificeerd wat wij kunnen betekenen.

STAP 2 – ONTWERP

Na akkoord bieden we een (schets)ontwerp met verschillende opties en richtprijzen voor de uitvoering. De opdrachtgever ontvangt een document met plattegronden, aanzichten, visualisaties, sfeerbeelden, meubels en materialen. Het ontwerp wordt met u besproken en waar nodig aangepast.

STAP 3 – UITWERKING

Alle keuzes worden door ons uitgetekend tot een definitief ontwerp, zodat kan worden overgegaan tot de realisatie. We bieden materiaalstalen, detaillering, elektra- en verlichtingsplannen en vragen offertes op.

STAP 4 – REALISATIE

Tijdens de realisatiefase van een ontwerp bespreken we de plannen met een meubelmaker of aannemer. We zijn contactpersoon voor vragen en controleren de voortgang tijdens de bouw. We hebben verschillende contacten in ons netwerk en staan open voor nieuwe samenwerkingen.