0 Flares 0 Flares ×

Project: Verbouwing vakantiehuis
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Oudemirdum, Friesland
Foto’s: Studio Bosk 

Samen met de opdrachtgever hebben we een ontwerp gemaakt voor de renovatie van dit vakantiehuisje in de bossen van Oudemirdum, Friesland. De woning was verouderd, slecht geïsoleerd en had een onlogische plattegrond.

We hebben gezocht naar een efficiëntere indeling met twee slaapkamers, lichte woonkamer met keuken en voldoende bergruimte. Midden in de woning is een nieuwe multiplex wand geplaatst met keukenblok, kastruimte en deuren naar de beide slaapkamers. Het plafond in de woonkamer is verwijderd om meer ruimte en licht te creëren. De typische vorm van het huisje wordt daarmee ook binnen zichtbaar. Aan de andere zijde komt het multiplex terug in een kamerbrede vensterbank met opbergvakken en plek voor de kachel.

De badkamer is iets vergroot en voorzien van nieuwe tegels en sanitair. Er is gekozen voor eenvoudige witte tegels met donkere voeg en afgeronde tegels ter plaatse van de randen. De gehele woning is geïsoleerd, voorzien van nieuwe kozijnen en een nieuw dak van trapezium aluminium beplating.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 0 Flares ×