Project: Renovatie wijkcentrum
Locatie: Groenhof 140, Amstelveen
Opdrachtgever: Gemeente Amstelveen
Bestek: Bitter Bouwadvies
Aannemer: K Dekker bouw & infra
Interieurbouw: Dubbel M

Wijkcentrum De Bolder

In opdracht van de Gemeente Amstelveen hebben we het ontwerp voor de revitalisatie van wijkcentrum De Bolder gemaakt. In het centrum van circa 1200 m2 bevindt zich nu een bewegingsruimte, leslokalen, atelier, bar, restaurant, kantoren en multifunctionele ruimtes. Het project is voorbereid in samenwerking met de gemeente Amstelveen en Bitter Bouwadvies. De renovatie is uitgevoerd door aannemer K Dekker bouw & infra en interieurbouwer Dubbel M.

Het oorspronkelijke centrum is gebouwd in 1974 / 1975 en voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Het pand kenmerkte zich door een heldere structuur met de horizontale dakranden en verticale kolommen. Deze opzet komt in ons ontwerp terug. De metselwerk gevels zijn voorzien van isolatie aan de buitenzijde met een gepleisterde afwerking. Daarmee wordt de uitstraling wat vlakker, waardoor we hebben gekozen de structuur terug te brengen in keramische dakranden met een geribbeld oppervlak. Alle kozijnen zijn vervangen door aluminium puien en aan de voorzijde is een nieuwe serre toegevoegd.

Ook het interieur is volledig vernieuwd. We zijn uitgegaan van neutrale en echte materialen voor een rijkere en tijdloze uitstraling. De interieur onderdelen als bar, receptie, informatieborden en garderobe vallen op door een kader in eikenhout, matte lichtgrijze tegels en een zalmoranje accentkleur. De vloeren zijn voorzien van grijs marmoleum met een oranje tekening. Sinds april 2017 is het vernieuwde wijkcentrum in gebruik.