Project: Interieurontwerp De Oude Veiling, Aalsmeer
Opdrachtgever: Gemeente Aalsmeer
Locatie: Aalsmeer

De Oude Veiling, Aalsmeer

“De Oude Veiling” is de eerste bloemenveiling van Aalsmeer en al sinds 1927 in gebruik als verenigingsgebouw. In 2015 is het pand door de Gemeente aangekocht om er weer een levendige ontmoetingsplek van te maken. Aan ons de vraag om het nieuwe interieur vorm te geven. Het pand huisvest een cafe-restaurant, bibliotheek, Cultuurpunt Aalsmeer en zalen voor culturele en educatieve activiteiten.

“De Oude Veiling” heeft nu een ruime centrale entree met zwarte stalen puien en een grote vide. Er ontstaat hiermee openheid en verbinding tussen de verschillende functies. Ook de vensters tussen restaurant en bibliotheek dragen hier aan bij. Alle nieuwe doorbraken in het gebouw hebben we vormgegeven in stalen puien, die qua raamverdeling refereren naar de eerste bloemenkassen in deze regio. De Oude Veiling is in de loop der tijd vaak verbouwd. Deze littekens uit de geschiedenis zijn zichtbaar gemaakt doordat we één wand in het restaurant hebben kaal gebikt. Blikvanger is de groen betegelde bar met facetkanten, refererend naar de zeskantige kolommen in deze ruimte. De kleur groen, beplanting en zwarte armaturen maken het af.

Ook op de verdieping is een verbinding gemaakt tussen de beide bouwdelen. Er ontstaat een multifunctionele ruimte met de oude spanten in het zicht.